Android Pil Sağlığı Öğrenme
Kullanıcılar sesli konuşma, sosyal medya, e-posta ve daha fazlası aracılığıyla iletişim kurmak için Android telefonlarına güveniyor. Dolayısıyla, telefonunuzun pili çalışmıyorsa ciddi bir rahatsızlık yaratabilir. Neyse ki, Android’de pil sağlığını öğrenmenin birçok yolu var. Karşılaştığınız pil sorunlarını nasıl teşhis edeceğinizi ve çözeceğinizi görmenin en iyi yoludur.
Android Telefonlarda Pili Kontrol Etme
- Android telefonunuzun pil sağlığını kontrol etmenin iyi bir yolu yerleşik “gizli menü”dür.
- *#*#4636#*#* arandığında, temel sorun giderme işlemleri için tasarlanmış bir “gizli Android test menüsü” açılır.
- “Pil bilgisi” seçeneğine dokunulduğunda şarj durumu, güç kaynağı, şarj seviyesi, voltaj ve sıcaklık gibi ayrıntılar görünür.
- Bu yolla Android pil sağlığı öğrenme şansınız olur.
Pili Sorununu Tanılama – Çok Fazla Uygulama?
Telefonunuzdaki pil sorunlarını tanılamanın ilk adımı uygulamalarınıza göz atmaktır. Çoğu zaman zayıf pil ömrünün nedeni aynı anda çok fazla yoğun uygulamanın çalıştırılmasıdır. Tıpkı bir birey gibi telefonunuz da çoklu işlemden yorulur. Aynı anda birden fazla uygulama çalıştırıyorsanız, pilinizin daha fazla çalışmasına ve böylece daha hızlı tükenmesine neden olursunuz. Battery Doctor gibi uygulamalar, arka planda çalışan uygulamalar ve verileri düzenli olarak senkronize etmek gibi istenmeyen çoklu görevleri devre dışı bırakmanıza olanak tanıyor. Çoğu zaman uygulamalar kullanıcıyı uyarmadan arka plan görevleri gerçekleştirir.
Pillerin ömrü 2 ila 3 yıldır. Bunun ardından kapasitelerinin önemli bir kısmını kaybederler ve pil değişimi gerekir.